1h- Ostrvo Lesendro

Lesendro je ostrvo i tvrdjava na Skadarskom jezeru,nalazi se blizu sela Vranjina.Tvrdjava je izgradjena u 18. vijeku.Za vrijeme vladike Petra II Petrovica Njegosa sluzila je kao odbrana od turskih napada i osiguravala neometan ribolov i trgovinu.
Tour plan:   Polazak je iz Virpazara.Krstarenje zapocinjemo malim kanalom rijeke Crmnice,nakon cega dolazimo do otvorenog jezera.Brodom prolazimo ispod mosta koji je dio magistralnog puta Podgorica-Bar.Lesendro je lociran odmah iza mosta.Kratka pauza za kupanje je takodje ukljucena.

1h011h021h03

 

2h - Lesendro Andrijska gora

Nakon malog kanala koji vodi iz Virpazara i povezuje nas sa Skadarskim jezerom,prolazimo pored tvrdjave Lesendro.Zatim ulazimo u usce rijeke Morace u Skadarsko jezero gdje se nalazi mali rezervat ptica.Krstarenje se nastavlja velikim prostorom Skadarskog jezera,prekrivenim vodenim ljiljanima i drugim plutakucim biljkama.Obilazak zaokruzujemo obilaskom 3 ostrva (Mala i Velika Cakovica i Kamenik) sa prelijepim malim kanalima,i naravno pauza za plivanje

1h011h021h03

 

3h - Manastir Kom

Manastir Kom se nalazi na malom ostrvu  Andrijska gora,blizu Zabljaka Crnojevica,gdje se u zapadni dio Skadarskog jezera uliva rijeka Crnojevic.U ovom manastiru Petar II Petrovic Njegos,najveci crnogorski vladar i pjesnik,postao svestenik.Najstarije freske u manastiru Kom potice iz 15. vijeka
Tour plan: Ova tura je veoma preporucena.Kao i druge ture krece se od Virpazara,nastavljajuci kroz mali kanal koji vodi do otvorenog jezera.Na putu za manastir prolazi se kroz male kanale sa prelijepim cvijecem.Sa manastira imamo prelijep pogled na Skadarsko jezero.Nakon svega pravimo pauzu za kupanje sa broda ili na plazi.

1h011h021h03

 

4h - Poseljani

Poseljani su selo na obali Skadarskog jezera,u selu je nekad postojalo 14 mlinova,a poznat po prelijepim vodopadima.Vodopad  na vrhu sela je najveci i najljepsi.Spustajuci se prema jezeru nailazimo u brojne manje i vise skrivene 
Tour Plan: Krstarenje od Virpazara do napustenog sela Poseljani veoma je zanimljivo za goste koji vole aktivne rute.Setacemo oko 800m do predivnih vodopada i mlinova.Nasi gosti vole da se osvjeze u vodapadima,sto toplo preporucujemo

1h011h021h03

 

5h - Karuč

Karuč je malo ribarsko selo na obali Skadarskog jezera.Selo je veoma popularno tokom ljeta i posjecuju ga ljudi koji zele da uzivaju u cistoj prirodi i prelijepom pogledu.Karuc je mali,ali ogroman u smislu istorijske vaznosti i prirodnjih ljepota.
 
Tour Plan :  Kao i ostale ture,ovo krstanje zapocinjemo iz Virpazara predivnim kanalom rijeke Crmnice,nakon cega izlazimo na otvorno jezero.Brodom prolazimo ispod mosta,nakon cega prolazmo pored tvrdjave Lesendro i rezervata ptica.Nakon voznje od 2h stizemo u Karuc,zatim cemo pjesaciti oko 10min do mjesta sa prelijepim panoramskim pogledom.Nakon svega pauza za kupanje.

1h011h021h03

 

6h - Rijeka Crnojevića

Rijeka Crnojevica je mali grad na istoimenoj rijeci.Jedan je od najljepsih malih gradova u Crnoj Gori.U samom mjestu ocuvani su ostaci istorijskih gradjevina.Rijeka Crnojevica je tokom 19. vijeka bila najveca crnogorska luka i vodeci trgovacki centar.
Tour Plan : Kao i druge ture krecemo iz Virpazara,nastavljajuci kroz mali kanal koji nas vodi do otvorenog jezera.Na putu ka Rijeci Crnojevica prolazimo kroz mnogo malih kanala sa prelijepim cvijecem.Nakon 2h 30min voznje,stizemo u Rijeku Crnojevica gdje imate slobodnih 30-40min da obidjete grad.Nakon svega,u povratku pravimo pauzu za kupanje. 

1h011h021h03

 

 logo

 EMAIL: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

+382 69 454 278   Petar   +382 67 004 255   Nikola  +382 69 019 625  Igor

 

fb b i b ta b

Website made by WEBENIX   

© Copyright   BOAT CRUISE VIKTOR. All Rights Reserved.

Goto Top